ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Οργανωμένα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

16 - 21 Οκτωβρίου 2023

Η Κωνσταντινούπολη, σημερινή Ιστανμπούλ, στέκεται ως μάρτυρας αιώνων μεταβαλλόμενων αυτοκρατοριών και συγκλινόντων πολιτισμών. Βρίσκεται μεταξύ δύο ηπείρων, εκεί που η Ανατολή συναντά τη Δύση, και η ιστορία αναμειγνύεται αρμονικά με το παρόν. Από τις αντηχούσες προσευχές της Αγίας Σοφίας μέχρι τα πολυσύχναστα παζάρια, η πόλη πάλλεται με τον παλμό αμέτρητων πολιτισμών.

Και η Καππαδοκία, ένα όνειρο γλυπτό από τη φύση και τον χρόνο. Οι μοναδικές πετρώδεις δομές, οι παραμυθένιοι πύργοι και οι αρχαίες υπόγειες πόλεις διηγούνται ιστορίες περασμένων εποχών.

Ένας προορισμός που θα σας μείνει αξέχαστος!

Δρομολόγια

ΠΤΗΣΕΙΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣΩΡΕΣ
Λάρνακα – Αθήνα16/1005:00 - 06:45
Αθήνα – Κωνσταντινούπολη 16/1008:20 – 09:50
Κωνσταντινούπολη - Νεάπολη (Nevsehir)19/1008:35 – 09:55
-Nεάπολη (Nevsehir) - Κωνσταντινούπολη21/1010:40 – 12:05
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα21/1015:50 - 17:20
Αθήνα - Λάρνακα21/1018:25 – 20:00

Τιμές ανά Άτομο

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Σε δίκλινο: €1,550Σε μονόκλινο: €1,900

Πρόγραμμα Εκδρομής

16/10: Λάρνακα – Κωνσταντινούπολη

‘Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και παραλαβή. Στην ξενάγηση που ακολουθεί αμέσως μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεταξύ άλλων, το Οικουμενικό πατριαρχείο, το Φανάρι, το Μπαλουκλί και τις Βλαχέρνες, όπου υπήρχε μία κρήνη και αρκετές εκκλησίες, ανάμεσα σε αυτές και αυτή της Πουλχερίας καθώς και της Θεοτόκου. Μεταφορά για τακτοποίηση και ξεκούραση στο ξενοδοχείο σας.

17/10: Κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Πριγκιποννήσια (γεύμα)

Μετά το πρόγευμα, επιβιβαζόμαστε σε σκάφος, για μια κρουαζιέρα στον μαγευτικό Βόσπορο. Κατά τη διάρκεια αυτού του εκπληκτικού ταξιδιού θα παρατηρήσουμε τα Οθωμανικά Ανάκτορα, παλιά ξύλινα αρχοντικά, κορυφαία εστιατόρια και κλαμπ που βρίσκονται στην ακτή. Θα αποβιβαστούμε και θα επισκεφθούμε τη Χάλκη και την Πρίγκηπο. Επιστρέφοντας στην πόλη και αν ο χρόνος το επιτρέπει, θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση με Δερβίσηδες (δεν περιλαμβάνεται)

18/10: Κωνσταντινούπολη – Ξενάγηση (γεύμα)

Αρχίζουμε την σημερινή περιδιάβαση  μας με τον Βυζαντινό Ιππόδρομο και το Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, γνωστό σαν Μπλε Τζαμί,  τη  Βασιλική Κινστέρνα, γνωστή πλέον ως Γερεμπατάν Σαράι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή που δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε για την Αγία Σοφία  με την καταπληκτική της αρχιτεκτονική και κλείνουμε την μέρα στην Σκεπαστή αγορά! Με παζάρι τελειώνει η μέρα, αφού η τακτική αυτή, πέραν από διασκεδαστική  είναι και ένα από τα βασικά στοιχεία που δεν πρέπει να χάσετε κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τουρκία!

19/10: Κωνσταντινούπολη – Καππαδοκία (πτήση) (Δείπνο)

Νωρίς το πρωί, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Καππαδοκία, όπου φθάνοντας θα επισκεφτούμε την περίφημη Κοιλάδα Κοράματος με τις καταπληκτικές λαξευτές εκκλησίες (Göreme Açıkhava Müzesi). Η κοιλάδα, συγκαταλέγεται στο κατάλογο των μνημείων Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Θα περάσουμε από Oρταχισάρ (Ortahisar), Ούτσχισαρ (Uçhisar), Πασάμπαγ (Paşabağ) κοιλάδα του έρωτα, Τσαβούσιν (Çavuşin) και Αβανός (Avanos). Kατα την διαδρομή το βλέμμα μας δεν θα ξεκουράζεται από το μοναδικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό θέαμα της ηφαιστειογενή Καππαδοκίας. Βραχώδεις σχηματισμοί που μοιάζουν με μανιτάρια, καμήλες, φώκιες κ.α. Σπίτια και μαγαζιά μέσα στους βράχους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

20/10: Καππαδοκία : Μαλακοπή –  Σινασός – Προκόπι  (Δείπνο)

Μοναδική εμπειρία στο ταξίδι μας αυτό αποτελεί η διαδρομή από τη Μαλακοπή (Derinkuyu underground city). Την πόλη που είναι κτισμένη σε επίπεδα 85 περίπου μέτρα κάτω από τη γη και χρησίμευσαν ώς κατακόμβες όπου κρύβονταν οι κάτοικοι κατά τις Αραβικές επιδρομές. Θα δούμε και την εκκλησία του χωριού που είναι Οι Άγιοι Θεόδωροι. Στο γυρισμό επίσκεψη στη Σινασό (Mustafapaşa) όπου δεσπόζει η εκκλησία των Αγίων Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου ανάμεσα σε παλαιά Ελληνικά Αρχοντικά. Στο πέτρινο κάστρο Uchisar θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας ενώ τελικός προορισμός της σημερινής μέρας είναι το Προκόπι με το επιβλητικό βραχόκαστρο που δεσπόζει στην πόλη.

21/10:  Καππαδοκία- Κωνσταντινούπολη – Λάρνακα

Αφού προγευματίσουμε, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Συμπεριλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Κωνσταντινούπολη – Λάρνακα, οικονομική θέση
 • 1 χειραποσκευή, 1 προσωπικό αντικείμενο & παραδοτέα αποσκευή έως 20 κιλά
 • Εσωτερικές πτήσεις Κωνσταντινούπολη – Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη
 • ‘Ολες οι μεταφορές σε κλιματιζόμενο μίνι βαν
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη ξενοδοχείο Nova Plaza Orion / παρόμοιο
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία ξενοδοχείο Perissia / παρόμοιο
 •  Πρόγευμα καθημερινά,  2 γεύματα και 2 δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Εισιτήρια εισόδου όπου απαιτείται από το πρόγραμμα
 • Δημοτικός φόρος
 •  Ταξιδιωτική Ασφάλιση
 •  Συνοδός του γραφείου μας για ομάδα 15 ατόμων που ταξιδεύουν μαζί.

Δεν συμπεριλαμβάνονται

 • Εξοδα βίζας (περίπου €45)
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Παράσταση με δερβίσηδες

Σημειώσεις

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Γίνονται δεκτές με αντίγραφο Διαβατηρίου σε ισχύ για 6 μήνες από την ημέρα άφιξης στην Τουρκία και προκαταβολή €400

Περιορισμένος αριθμός θέσεων: 14